Små valpar och kattungar

 Första helgen i April var vi alla från kliniken på en 2 dagars konferens i Malmö för att lära oss ännu mer om vården av våra allra minsta och känsligaste patienter - de nyfödda och unga valparna och kattungarna.
Vi deltog i olika föreläsningar anpassade efter vilka arbetsuppgifter vi har på dagarna. Det var mycket givande och lärorika dagar.

 

BSAVA 2016

I april åkte vi alla på kliniken till Birmingham på 5 dagars utbidning på Brittish Small Animal Associations (BSAVA) kongress. Det var ett omfattande program och alla valde föreläsningar som intresserade dem mest. Vi hade fantastiska dagar och kom tillbaka med massor av nya kunskaper ännu mer inspirerade att hjälpa våra 4-benta vänner.

Mer fortbildning

hygien 4Under slutet av november var vi på utbildning. Heléne på vidareutbildning i sterilteknik på Getinge Academy där hon lärde sig ännu mer om hur vi håller våra instrument i toppskick för våra patienters bästa.

 

 Birgitta L var på grundkurs i Ultraljud hos Anna Djupsjöbacka i Steninge. En mycket givande kurs i detta svåra ämne.

Hygienutbildning

Den 21 och den 22 oktober 2015 åker några av oss till Stockholm på ytterligare en hygienutbildning. Vi har redan varit på ett flertal kurser i ämnet men vi tycker att hygien är så viktigt att vi gärna vill ta del av den absolut senaste informationen.

Kliniken är öppen som vanligt under dessa dagar

Utbildning om hudsjukdomar

Onsdagen den 14 oktober 2015 åkte all personal på utbildning om hudsjukdomar hos hundar i Örebro. Det var trevligt och lärorikt!