Professionell tandrengöring

Tandsten består av avlagringar från saliven samt bakterier

Tandsten ger upphov till inflammationer i tandköttet - det blir rött och svullet samt lättblödande. Denna inflammation kan leda till tandlossning och svår tandvärk.

När vi avlägsnar tandsten sker detta i full narkos. Det innebär att djuret blir sövt med ett medel i blodkärlet så att en andningsslang kan föras ner i luftstrupen.
Under behandlingen andas djuret syrgas och narkosgas genom slangen, detta ger en mycket bra och skonsam narkos och det är även lätt för narkossköterskan att korrigera narkosdjupet så att detta är optimalt för djuret.

Andningsslangen hindrar även att vätska, saliv och tandstensrester riskerar att komma ner i luftröret och vidare till lungorna.

Det är svårt att se på djur om de har tandvärk

Det är svårt att se på djur om de har tandvärk

Det är svårt att se på djur om de har tandvärk eller inte så var noga med att kontrollera ditt djurs tänder och mun med regelbundna intervall. De flesta djurägare märker att hunden eller katten blir avsevärt piggare och gladare efter att de blivit rengjorda i sin mun.

Efter att all tandsten avlägsnats

Efter att all tandsten avlägsnats

Efter att all tandsten avlägsnats från både in och utsidan av tänderna så poleras tänderna för att skapa en blank glatt yta som gör det svårare för bakterierna att få fäste och orsaka nya besvär.