top of page

Våra ledord

Min Veterinär i Skaraborg är en djurklinik som förenar hög kompetens och moderna resurser med närhet och omtanke.

NÄRHET - Det ska vara lätt att boka en tid hos oss!

När du ringer till oss är det i de allra flesta fall en legitimerad djursjukskötare som svarar. De kan ge dig råd och svara på dina frågor. Det är även de som bokar tid för ditt djur till en av våra veterinärer.


Tiden bokar de till den veterinär som bäst kan hjälpa dig och ditt djur med det aktuella problemet. Du får en tid direkt till en specialist i hundens och kattens sjukdomar eller en auktoriserad ögonlysningsveterinär. Det krävs inga krångliga remisser!

Eventuella återbesök bokas självklart till samma veterinär som redan lärt känna dig och ditt djur.

OMTANKE

Vi är väl medvetna om att ett veterinärbesök kan uppfattas stressande för båda djurägare och djur! En lugn och trygg miljö är viktigt.


Vi ser gärna att ägare och djur i lugn och ro får bekanta sig med undersökningsrummet innan veterinärundersökningen.

Vi erbjuder alltid hunden eller katten att hälsa på oss. Vissa är blyga och reserverade och väljer att inte komma fram. Vi respekterar detta genom att inte tvinga oss på din hund eller katt utan vi låter dem istället själva i lugn och ro söka kontakt med oss då vi samtalar med dig som ägare om djurets hälsa.

Inne på rummen finns skålar med hund- och kattgodis. Låt inte djuren äta direkt ur skålen med tanke på hygienen. Är du osäker på om ditt djur bör vara fastande eller inte inför undersökningen så rådfråga gärna veterinären eller sköterskan innan du ger dem godis.

I annat fall är det bara en positiv upplevelse för hunden eller katten att få något gott att äta!

Självklart finns det nybryggt kaffe eller te till dig som djurägare.

KOMPETENS

 

Det är veterinärens och djursjukskötarens kompetens som är viktig i vården av ditt djur.

 

Våra djursjukskötare är legitimerade!

Detta betyder att de samtliga har genomgått en omfattande godkänd utbildning för att arbeta som djursjukskötare med sjuka hundar och katter. I dagsläget finns det uppskattningsvis ca 1500 djursjukvårdare i Sverige som arbetar med hund- och kattdjursjukvård. Av dessa är det endast ca 500 st som är legitimerade.

Vad betyder det att veterinären är “Specialist i hundens och kattens sjukdomar”?

Det betyder att veterinären efter sin veterinärexamen och legitimation deltagit i en minst 3 år lång utbildning med tjänstgöring på en godkänd utbildningsplats under handledning, skrivit ett omfattande examensarbete samt klarat en skriftlig och muntlig tentamen i hundens och kattens sjukdomar. I Sverige finns det i dagsläget ca 3900 legitimerade veterinärer. Av dessa är det ca 350 som är “Specialister i hundens och kattens sjukdomar”. På ”Min veterinär” hittar du två av dem!

 

Vad är en “Auktoriserad ögonlysningsveterinär”?

Det är en veterinär efter sin veterinärexamen och legitimation genomgått en omfattande vidareutbildning om ögats sjukdomar och behandling av dessa samt även undersökning av ögonen avseende påvisandet av ärftliga sjukdomar. I dagsläget finns det endast 40 veterinärer i Sverige med denna kompetens så vi är extra glada och stolta över att kunna erbjuda våra kunder denna kunskap.

RESURS

 

Modern djursjukvård har under de senaste decennierna utvecklats mycket. Vi kan med hjälp av bra utrustning lättare och snabbare ställa en korrekt diagnos och på så sätt mer effektivt hjälpa våra patienter till en bättre hälsa.
 

Läs mer här

bottom of page